Εργαστήρι Ψυχοδράματος στα Χανιά  Εργαστήρι Ψυχοδράματος-Προσωπικής Ανάπτυξης

            «Σύνδεση με τον εαυτό μου και τους άλλους»

 Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Απριλίου 2020
 Χανιά, Κρήτη, Πολυχώρος Ραδάμανθυς
Ένα βιωματικό εργαστήρι που θα μας δώσει την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή
με τον εαυτό μας και τους άλλους, να εκφραστούμε, να αναπτύξουμε τις
ικανότητές μας, να μοιραστούμε στην ομάδα!


Πληροφορίες
Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 4 Απριλίου (ώρες 17.00-22.00) & Κυριακή 5 Aπριλίου 2020 (ώρες:11.00-14.30)
Χώρος-Οργανωτής: Πολυχώρος Ραδάμανθυς, Γεωργίου Ξέπαπα 7, Χανιά Κρήτης
Ενημέρωση-εγγραφές: 6983 091 058   και  radamanthys.polyhoros@gmail.com

Συντονίστρια: Δανάη Χορομίδου, ψυχολόγος-ψυχοδραματίστρια, επόπτρια & εκπαιδεύτρια ψυχοδράματος, info@psixokinisi.gr
Πληροφορίες για το ψυχόδραμα: www.psixokinisi.gr


Απευθύνεται
àΣε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν το ψυχόδραμα και  ενδιαφέρονται για την προσωπική ανάπτυξη στο πλαίσιο της ομάδας.

Περιεχόμενο εργαστηρίου
Η διαδικασία του ψυχοδράματος είναι μια βιωματική διαδικασία που περιλαμβάνει το «ζέσταμα» στα θέματα που φέρνουν οι συμμετέχοντες και που αναδύονται στην ομάδα, την εκδραμάτιση στην ψυχοδραματική σκηνή των θεμάτων αυτών και το «μοίρασμα» της ομάδας με βάση τα όσα βιώσαμε.
Θα εξερευνήσουμε λοιπόν θέματα όπως προκύπτουν στο «εδώ και τώρα» της ομάδας και θα έχουμε την ευκαιρία να εκφραστούμε, να συνδεθούμε και να αναπτύξουμε τον αυθορμητισμό και τη δημιουργικότητά μας σε σχέση με αυτά.
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου εφαρμόζονται οι ψυχοδραματικές τεχνικές (σωσία, καθρέφτης, αντιστροφή ρόλου, μονόλογος, εκπαίδευση σε ρόλο (role playing), συγκεκριμενοποίηση κ.α.) και η κοινωνιομετρία.


Λίγα λόγια για το Ψυχόδραμα: ψυχή εν δράσει!

Το ψυχόδραμα προέρχεται από τις λέξεις «ψυχή» και «δρω» και ορίζεται ως η ψυχή που παίρνει δράση. Eίναι μια βιωματική μέθοδος για την ανάπτυξη της προσωπικότητας, της δημιουργικότητας και του αυθορμητισμού. Μέσω του βιώματος των εσωτερικών καταστάσεων και της εκδραμάτισης των ρόλων που το άτομο υιοθετεί στη ζωή του, έρχεται σε επαφή με την εσωτερική του γνώση, διευρύνεται η εμπειρία του, κερδίζει άλλη οπτική του εαυτού του.
Εμπνευστής της μεθόδου του ψυχοδραμάτος, υπήρξε ο J.L.Moreno (1889-1974), ψυχίατρος, πατέρας της κοινωνιομετρίας και πρωτεργάτης της ομαδικής ψυχοθεραπείας.

Στο ψυχόδραμα μπορεί κανείς να γνωρίσει και να αναπτύξει τον εαυτό του μέσω της βιωματικής διαδικασίας και της συνολικής έκφρασης σε σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό, πνευματικό επίπεδο. Μας βοηθά να εξερευνήσουμε, να ανακαλύψουμε και να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο που λειτουργούμε στην καθημερινή μας ζωή και το πώς σχετιζόμαστε με τους άλλους. Διευρύνονται οι δυνάμεις και δυνατότητές μας και αναπτύσσουμε μια θετική- συνεργατική επαφή με τον εαυτό μας. Τελικά το άτομο ενθαρρύνεται να εμπλέκεται ενεργά στις καταστάσεις και σχέσεις, αναπτύσσοντας τον αυθορμητισμό και τη δημιουργικότητά του ενώ απομακρύνεται από συμπεριφορές «κλεισίματος» στον εαυτό και απομόνωσης.
 
Μία ψυχοδραματική συνάντηση, είναι ένας αυτοσχεδιασμός με άπειρες δυνατότητες έκφρασης και μορφής με γνώμονα την αυθεντικότητα, την αλήθεια, το «ακούω» και το «νιώθω». Μέσα από το ψυχόδραμα συναντούμε τον εαυτό μας και συναντούμε και τους άλλους, βαθιά και ανθρώπινα.