Ας γνωριστούμε!

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο της Ψυχοκίνησης!

Μπορείτε εδώ να ενημερωθείτε για το ψυχόδραμα και τις εφαρμογές του, για τις τρέχουσες ομάδες και εργαστήρια ψυχοδράματος που οργανώνονται στην Ψυχοκίνηση, όπως και για την Εκπαίδευση Ψυχοδράματος. Ακόμη, θα βρείτε ενδιαφέρονται άρθρα με θέματα ψυχολογίας.

Για περισσότερη ενημέρωση για το ψυχόδραμα, σας προσκαλούμε με χαρά να επισκεφτείτε το site της Ψυχοκίνησης!


Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση!
Ψυχόδραμα: ψυχή εν δράσει!

Το ψυχόδραμα είναι μια βιωματική μέθοδος για την ανάπτυξη της προσωπικότητας, της δημιουργικότητας και του αυθορμητισμού.

Μέσω του βιώματος (βιώνω & αναβιώνω) των εσωτερικών καταστάσεων-της εκδραμάτισης των ρόλων (συμπεριφορών) που το άτομο υιοθετεί στην καθημερινή του ζωή, έρχεται σε επαφή με την εσωτερική του γνώση, διευρύνεται η εμπειρία του, κερδίζει άλλη οπτική του εαυτού του.


Πρόκειται για μία πρωτότυπη, εναλλακτική μορφή ψυχοθεραπείας, με ρίζες στο θέατρο και γενικότερα τις θεραπείες μέσω τέχνης, όπου κανείς γνωρίζει και αναπτύσσει τον εαυτό του μέσω της βιωματικής διαδικασίας και της συνολικής έκφρασης σε σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό, πνευματικό επίπεδο.Το ψυχόδραμα μας βοηθά να εξερευνήσουμε, να ανακαλύψουμε και να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο που λειτουργούμε στην καθημερινή μας ζωή και το πώς σχετιζόμαστε με τους άλλους.


Διευρύνονται οι δυνάμεις και δυνατότητές μας και αναπτύσσουμε μια θετική- συνεργατική επαφή με τον εαυτό μας.


Τελικά το άτομο ενθαρρύνεται να εμπλέκεται ενεργά στις καταστάσεις και σχέσεις, αναπτύσσοντας τον αυθορμητισμό και τη δημιουργικότητά του ενώ απομακρύνεται από συμπεριφορές «κλεισίματος» στον εαυτό και απομόνωσης.

Κατευθυνόμαστε προς μια ζωή με καλύτερη ποιότητα, ζωντάνια, ισορροπία, χιούμορ, δημιουργικότητα, με σχέσεις αυθεντικές και ουσιαστικές!


«Η ζωή δεν είναι ένα πρόβλημα που χρειάζεται να το λύσεις, είναι ένα μυστήριο που χρειάζεται να το ζήσεις! Ο μόνος τρόπος για να διώξεις από πάνω σου το φόβο είναι, αντί να χρησιμοποιείς την ενέργειά σου στο να προσπαθείς να γίνεις ξεχωριστός, να την αφιερώσεις στο να γίνεις ο εαυτός σου!»