Υπηρεσίες

Ατομική Ψυχοθεραπεία

Οι συναντήσεις στην ατομική ψυχοθεραπεία, που συχνά καλούνται «συνεδρίες», πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού, συνήθως μία φορά την εβδομάδα σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα που συμφωνούμε μαζί.

Η κάθε συνεδρία διαρκεί μία ώρα. Η συνολική διάρκεια της θεραπείας μπορεί να διαρκέσει για λίγες εβδομάδες ή και για μεγαλύτερο διάστημα ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν.


Εάν επιθυμείς να αλλάξεις ή να ακυρώσεις μια συνεδρία, η έγκαιρη ενημέρωση (24ώρες πριν) είναι απαραίτητη.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την ψυχοθεραπεία


Ομαδική ψυχοθεραπεία-βιωματικές ομάδες Ψυχοδράματος

Ένας άλλος τρόπος να δουλέψεις τα θέματα που σε απασχολούν είναι μέσω της ομαδικής διαδικασίας.

Μέσα στο πλαίσιο της ομάδας μπορείς τόσο να εξερευνήσεις τα ιδιαίτερα θέματα που σε απασχολούν αλλά και να διευρύνεις την προσωπικότητα & συνείδησή σου, να αναπτύξεις την ψυχική σου υγεία, τη δημιουργικότητα & τον αυθορμητισμό σου. Οι ομάδες δηλαδή έχουν και αυτογνωσιακό χαρακτήρα.

Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι η αυτόματη απελευθέρωση από διάφορα δυσλειτουργικά μοτίβα συμπεριφοράς. Έτσι, η διαδικασία του ψυχοδράματος δεν είναι τόσο μια διαδικασία "επίλυσης προβλήματος", αλλά μια διαδικασία ανάπτυξης και διεύρυνσης του εαυτού. 
 

Οι ομάδες
 διεξάγονται μία φορά την εβδομάδα σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Η κάθε συνάντηση διαρκεί 2 ώρες. Η παρακολούθηση είναι συστηματική, και διαρκεί για ένα διάστημα 10 μηνών  (Σεπτέμβρης-Ιούνης). Μιας και η αυτογνωσία σχετίζεται με τη δια βίου μάθηση, μπορείς να συμμετάσχεις στη ομάδα όσο χρόνο κρίνεις ότι ωφελείσαι και "κερδίζεις" από τη διαδικασία αυτή !

Η ομάδες είναι
 κλειστές σε νέα μέλη, μετά το πέρας κάποιου χρονικού διαστήματος από την έναρξή τους. Ο λόγος που γίνεται αυτό, είναι γιατί διευκολύνει τη συστηματική και σε βάθος δουλειά με τον εαυτό μας και σε σχέση και με τα άλλα μέλη της ομάδας.

Ως μέλος, μπορείς να
 αποχωρήσεις οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείς από την ομάδα. Από τη στιγμή όμως της απόφασής σου για αποχώρηση, θα χρειαστεί να συμμετάσχεις σε 2 ακόμα συναντήσεις της ομάδας, για να "κλείσουμε" την δουλειά σου, σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο.

Μέλη της ίδιας οικογένειας ή φίλοι
 δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην ίδια ομάδα. 


Δες: Νέα Βιωματικά εργαστήρια Ψυχοδράματος & τρέχουσες βιωματικές Ομάδες

Δες: Ψυχόδραμα; Γιατί να με ενδιαφέρει;


Βιωματικά εργαστήρια γνωριμίας με το ψυχόδραμα

Οργανώνονται κατά τη διάρκεια του έτους, είναι αυτοτελή και απευθύνονται σε όλους όσους θέλουν να πάρουν μια "πρώτη γεύση" του πώς δουλεύουμε με το ψυχόδραμα.

Η συμμετοχή σε κάποιο βιωματικό εργαστήρι είναι απαραίτητη, προκειμένου κάποιος να μπει σε κάποια σταθερή ομάδα, αν δεν έχει προηγουμένως άλλη εμπειρία με το ψυχόδραμα. 


Αυτοτελή εργαστήρια Ψυχοδράματος


Online ψυχολογική υποστήριξη μέσω του διαδικτυακού προγράμματος Skype

H ψυχολογική υποστήριξη μέσω skype, είναι ουσιαστικά μια παρόμοια διαδικασία με τις ατομικές συναντήσεις-συνεδρίες, όπου η συνάντηση των δύο μερών γίνεται μέσω υπολογιστή και τη χρήση του διαδικτυακού προγράμματος skype.


Απευθύνεται σε όσους αδυνατούν για διάφορους λόγους να παρευρίσκονται στο χώρο του γραφείου, όπως για παράδειγμα ανθρώπους που ζούνε στην επαρχία ή το εξωτερικό, ή που έχουν δυσκολία στην μετακίνηση λόγω κινητικών ή άλλων ιατρικών προβλημάτων κτλ. Εκπαίδευση στο Playback theatre & αυτοτελή εργαστήρια γνωριμίας 

Το Playback theatre, είναι μια μορφή αυτοσχέδιου θεάτρου, όπου ο θίασος (αποτελούμενος από τους "ηθοποιούς", τους μουσικούς και το συντονιστή), αυτοσχεδιάζει ελεύθερα πάνω στις πραγματικές ιστορίες και εμπειρίες που αφηγούνται μέλη από το κοινό.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη μορφή θεάτρου, που
 απώτερο σκοπό έχει να προάγει τη σύνδεση και επαφή των διάφορων κοινωνικών ομάδων μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας και μέσω του μοιράσματος της κοινής εμπειρίας.


Εκπαίδευση στο Ψυχόδραμα σε συνεργασία με το Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ)


Η εκπαίδευση στο Ψυχόδραμαπραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΨΥΚΑΠ, μέλος της FEPTO (Federation of European PsychodramaTraining Organisations) από το 2008.

Απευθύνεται σε:


  • Επαγγελματίες (& φοιτητές) στο χώρο υγείας: ψυχολόγους-ψυχοθεραπευτές, ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, ιατρούς, θεραπευτές μέσω τέχνης, δασκάλους ειδικής αγωγής, νοσηλευτές κτλ.
  • Επαγγελματίες (& φοιτητές) στο χώρο της εκπαίδευσης και όσων εμπλέκονται με τη λειτουργία-ηγεσία ομάδων  π.χ. εκπαιδευτικούς, δασκάλους, κοινωνιολόγους, εμψυχωτές κτλ.
  • Οποιονδήποτε επιθυμεί – στα πλαίσια μιας δια βίου εκπαίδευσης- την προσωπική του ανάπτυξη, αυτό-εξέλιξη, ενδυνάμωση, αυτογνωσία, & ανάπτυξη της δημιουργικότητας & του αυθορμητισμού του

Κατά το τρέχον διάστημα, λειτουργεί Εκπαιδευτική Ομάδα που ξεκίνησε την πορεία της τον Ιανουάριο 2017, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή σε νέα μέλη έως και τον Σεπτέμβριο 2017. 

Κύρια εκπαιδεύτρια: Δανάη Χορομίδου 
Συν-εκπαιδευτής-επόπτης: Κωνσταντίνος Λέτσιος, διευθυντής του ΨΥΚΑΠ.Απευθύνεται σε:

  •      Ψυχοδραματιστές
  •       Ψυχοθεραπευτές άλλων προσεγγίσεων που επιθυμούν να γνωρίσουν την Ψυχοδραματική φιλοσοφία & αντίληψη για τη υγεία και τη θεραπεία και ενδεχομένως να κερδίσουν μια ενόραση-«ιδέα» από το Ψυχόδραμα που θα μπορούν να ενσωματώσουν στη δουλειά και την επαγγελματική τους ταυτότητα

Διερεύνηση των θεμάτων εποπτείας
  •            μέσα από την αυθόρμητη και άμεση αλληλεπίδραση –επαφή , όπως προκύπτει στο «εδώ και τώρα» της συνάντησης
  •            με βάση τη θεωρία των ρόλων για την ανάπτυξη της προσωπικότητας
  •      με χρήση των διάφορων ψυχοδραματικών τεχνικών ( σωσίας, καθρέφτης, βιωματική αναπαράσταση-εκδραμάτιση-role playing, συγκεκριμενοποίηση, μονόλογος, μεγέθυνση κ.α.)