Βιωματικές Ομάδες & Workshops


                                     

Ανοιχτή Συνάντηση Ενημέρωσης για την Εκπαίδευση στο Ψυχόδραμα


Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017
18.30-20.30


Μια νέα Εκπαιδευτική Ομάδα Ψυχοδράματος πρόκειται να ξεκινήσει τη διαδρομή της, και έτσι σας προσκαλούμε για να συζητήσουμε από κοντά:


*Για το ψυχόδραμα & τις εφαρμογές του στα διάφορα επαγγελματικά πλαίσια
*Για το περιεχόμενο της Εκπαίδευσης ψυχοδράματος
*Για τις δεξιότητες-εφόδια του Ψυχοδραματιστή (θεωρία ανάλυσης ρόλων, ψυχοδραματικές τεχνικές κτλ)
*Για το ψυχόδραμα στις ατομικές συνεδρίες
*Για τη φιλοσοφία του ψυχοδράματος ως αυτοτελή και ολοκληρωμένη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση
* για το οργανόγραμμα της νέας εκπαιδευτικής ομάδας ψυχοδράματος από Οκτώβρη 2018 και την ομάδα εισαγωγικής εκπαίδευσης από Ιανουάριο 2018


και φυσικά, να ακούσουμε τις δικές σας σκέψεις, ερωτήσεις σχετικά, όπως και να συζητήσουμε για την αξία της ψυχοδραματικής πρακτικής στα προσωπικά σας πλαίσια εργασίας


Η συνάντηση είναι ανοιχτή (χωρίς κάποιο χρηματικό κόστος), με δήλωση συμμετοχής στα παρακάτω τηλέφωνα:
Ψυχοκίνηση: 2155 159120. κινητό: 6943 293 408, email:danai_chor@yahoo.gr


Οργανώτρια: Δανάη Χορομίδου, ψυχολόγος-ψυχοδραματίστρια, επόπτρια και εκπαιδεύτρια ψυχοδράματος συνεργάτης τους ΨΥΚΑΠ


*Η εκπαίδευση στο Ψυχόδραμα στην Ψυχοκίνηση, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΨΥΚΑΠ, μέλος της FEPTO (Federation of European PsychodramaTraining Organisations) από το 2008.


*Η επαίδευση Ψυχοδράματος απευθύνεται σε:


©Επαγγελματίες (& φοιτητές) στο χώρο υγείας (ψυχολόγους-ψυχοθεραπευτές, ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, ιατρούς, θεραπευτές μέσω τέχνης, δασκάλους ειδικής αγωγής, νοσηλευτές κτλ


© Επαγγελματίες (& φοιτητές) στο χώρο της εκπαίδευσης και όσων εμπλέκονται με τη λειτουργία-ηγεσία ομάδων π.χ. εκπαιδευτικούς, δασκάλους, κοινωνιολόγους, εμψυχωτές κτλ.


© Οποιονδήποτε επιθυμεί – στα πλαίσια μιας δια βίου εκπαίδευσης- την προσωπική του ανάπτυξη, αυτό-εξέλιξη, ενδυνάμωση, αυτογνωσία, & ανάπτυξη της δημιουργικότητας & του αυθορμητισμού του


Ομάδα Ψυχοδράματος: Προσωπικής Ανάπτυξης
Οκτώβριος 2017-Ιούνιος 2018

Ανακαλύπτω τον εαυτό μου, αναπτύσσομαι, εκφράζομαι, μοιράζομαι!


Ένας πρωτότυπος τρόπος σύνδεσης με τον εαυτό & τους άλλους!

Συναντήσεις: κάθε Τρίτη, 20.00-22.00Έναρξη: Οκτώβριος 2017

Χώρος: Ψυχοκίνηση, Αλκμαιωνίδων 6, Καισαριανή (μετρό Ευαγγελισμού)

Συνδρομή: 80ευρώ μηνιαίως
Συμμετοχές: έως 10 άτομα


 Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων:----θα δουλέψουμε για την Προσωπική Ανάπτυξη και αυτογνωσία μέσω του Ψυχοδράματος.---Η ομάδα επίσης θα αποτελέσει μια εμπειρία Εισαγωγής στην Εκπαίδευση και της Φιλοσοφίας του Ψυχοδράματος, για όσους ενδιαφέρονται να συνδεθούνε με την Εκπαίδευση Ψυχοδράματος Οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν "φυσικά"-όπως προκύπτει στην ομάδα- στον Ψυχοδραματικό κόσμο & φιλοσοφία (ψυχοδραματικές τεχνικές, έννοια του αυθορμητισμού και της δημιουργικότητας, το "ζέσταμα", την κοινωνιομετρία, θεωρία των ρόλων κ.α.)

Η παρούσα ομάδα απευθύνεται:1) Σε όσους ενδιαφέρονται για την προσωπική τους ανάπτυξη2) Σε όσους επιπλέον ενδιαφέρονται να διαμορφώσουν μια βασική αντίληψη του Ψυχοδράματος ως ψυχοθεραπευτικής μεθόδου και να εισαχθούν στην Εκπαίδευση Ψυχοδράματος. Εν συνεχεία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εντάσσονται στις τρέχουσες Εκπαιδευτικές ομάδες Ψυχοδράματος στην Ψυχοκίνηση και το ΨΥΚΑΠ*Η ομάδα θα παραμείνει ανοιχτή σε νέα μέλη έως και τον Νοέμβριο 2017.Πρωινή ομάδα Ψυχοδράματος, ανά 15νθήμερο!

Πέμπτες, 11.00-13.00

Έναρξη: Οκτώβρης 2017


Με μια πιο χαλαρή συχνότητα συναντήσεων, θα ερχόμαστε ξανά σε επαφή με τον εαυτό μας και τους στόχους μας, θα μοιραζόμαστε στην "οικογένεια" της ομάδας, θα αναπτυσσόμαστε...Είναι μια ευκαιρία να φέρνουμε προς τα έξω όσα μας απασχολούν στην καθημερινότητα,να εκφραζόμαστε...αντί να τα κλείνουμε, να τα προσπερνούμε, ή να μένουμε μόνοι μας με αυτά.. Η ομάδα αυτή θέλει να αποτελέσει μια ανάσα στην πορεία μας, ένα δώρο που κάνουμε στον εαυτό μας, μια φροντίδα προς εμάς...Και θέλει να μας κρατήσει εμπνευσμένους και ενεργοποιημένους.

"Be around the light bringers, the magic makers, the world shifters, the game shakers. They challenge you break you open uplift and expand you. They don t let you play small with your life.These heartbeats are your people.These people are your tribe"


Να πάρουμε λίγο περισσότερο όνειρο μαζί, γιατί από αυτό γεννιούνται τα νέα πράγματα..


Συμμετοχές: έως 10 άτομα

Πληροφορίες: 6943 293 408, 2155 159 120 (Δανάη Χορομίδου)

Χώρος: Ψυχοκίνηση, Αλκμαιωνίδων 6, Καισαριανή (μετρό Ευαγγελισμού) 


* η  ομάδα θα παραμείνει ανοιχτή έως και το Νοέμβριο 2017

Τι συμβαίνει στις ψυχοδραματικές ομάδες;Γιατί να συμμετέχω; Διάβασε το άρθρο!