Ο χώρος & ποιοι είμαστε

Ψυχοκίνηση

Κέντρο Ψυχοδράματος & Προσωπικής Ανάπτυξης


Η Ψυχοκίνηση είναι ένας χώρος Ψυχοδράματος & Προσωπικής Ανάπτυξης.


Δημιουργήθηκε το 2012 από τη Δανάη Χορομίδου. Αποτελεί Κέντρο Εφαρμογής και Εκπαίδευσης Ψυχοδράματος, που αναπτύσσει τη λειτουργία του συμπνέοντας και σε συνεργασία με το Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ). Μέσα από την αγάπη μας για το ψυχόδραμα, επιχειρούμε να συμβάλλουμε:


➤στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και τη διεύρυνση του εαυτού
➤στην ανάπτυξη του αυθορμητισμού, της ικανότητάς μας ως "αυθόρμητους παίχτες της ζωής"
➤στην καλλιέργεια του ζεστάματος (warm up), για ενεργό εμπλοκή στη ζωή και στις ανθρώπινες σχέσεις
Βλέπουμε το Ψυχόδραμα σαν φιλοσοφία & τρόπο ζωής!


Είναι μια φιλοσοφία ζωής για δράση, όπου κάποιος ενθαρρύνεται να εμπλέκεται στις καταστάσεις και σχέσεις, αναπτύσσοντας τον αυθορμητισμό και τη δημιουργικότητά του, απομακρυνόμενος από συμπεριφορές "κλεισίματος" στον εαυτό και απομόνωσης.


Το Ψυχόδραμα, μας κρατά "ζεστούς" στον αυθεντικό εαυτό και τα θέλω μας. Αποτελεί έναν μοναδικά άμεσο τρόπο να δουλεύουμε με τον εσωτερικό μας κόσμο και να εκφραζόμαστε.


Επιτυγχάνεται η ανάπτυξη της προσωπικότητας, έτσι ώστε το άτομο να ανταποκρίνεται επαρκώς και δημιουργικά στις ποικίλες καταστάσεις της ζωής καθώς κατευθύνεται προς την επίτευξη των στόχων του.


Η μάθηση έρχεται μέσα από το βίωμα (αναβίωση εμπειρίας). Δίνουμε αξία στην προσωπική εμπειρία &
δουλεύουμε ακριβώς με το σημείο της ανάπτυξης & των δυνατοτήτων του ατόμου. 
Η ζωή είναι ένα ταξίδι συνεχούς μάθησης! 
Θέλουμε να τη βλέπουμε σαν ένα τόπο αμέτρητων πιθανοτήτων, ευκαιριών!


Καθένας είναι μοναδικός και έχει δικαίωμα να διαγράψει την προσωπική του πορεία στην ύπαρξη.Ας συνεργαστούμε με όραμα, σεβασμό & αγάπη στο να "είμαστε" ο ένας με τον άλλο!

Δανάη Χορομίδου


                                                 
Γεννήθηκα στις 19 Ιουνίου 1980 στην Αθήνα.

Σπούδασα ψυχολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ως ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτηκα στο κλασικό Ψυχόδραμα του Moreno στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ), πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών Οργανισμών Ψυχοδράματος (FEPTO). Στην 5ετή εκπαίδευσή μου ως Ψυχοδραματίστρια, μεγάλη επίδραση άσκησε ο Dr.Max Clayton, ο οποίος υπήρξε μαθητής των J.L.Moreno και Zerka T.Moreno, και σήμερα θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους συνεχιστές της ψυχοδραματικής φιλοσοφίας και πρακτικής του Moreno. 
Παράλληλα, εκπαιδεύτηκα στο Playback Theatre- αυτοσχέδιο θέατρο, από τους Z.Andras και  B.Tihamer, μέλη της Ουγγρικής Εταιρίας Ψυχοδράματος και Playback Theatre

Στη μέχρι τώρα πορεία μου στο χώρο της ψυχοθεραπείας , έχω συνεργαστεί με διάφορους χώρους και οργανισμούς εφαρμόζοντας τη μέθοδο του Ψυχοδράματος, όπως : συνεργάτης του ΜΚΟ Μείνε Δυνατός για άτομα που εμπλέκονται με τον καρκίνο, συνεργάτης Ιατρείο Πόνου Αρεταίειου Νοσοκομείου, συνεργάτης κέντρου ημέρας Διαταραχών Διατροφής Ανάσα, Κέντρων Ημέρας Ατόμων με Ψυχωσικές Διαταραχές Ίασις/ΈΔΡΑ, International School of Athens, Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπειών Δράσις κ.α..

Από το 2012, διατηρώ ιδιωτικό χώρο-γραφείο, την Ψυχοκίνηση, Κέντρο Ψυχοδράματος και Προσωπικής Ανάπτυξης.

Κυρίως δουλεύω με ατομικές συνεδρίες ή συντονίζοντας ομάδες ψυχοδράματος για ενήλικες, παιδιά και εφήβους.

Από το 2016, συνεχίζω τη διαδρομή μου στο ψυχόδραμα, ως Εκπαιδεύτρια Ψυχοδραματιστών, με την εποπτεία και τη συνεργασία του ΨΥΚΑΠ και του Κων/νου Λέτσιου, ψυχοδραματιστή και διευθυντή του ΨΥΚΑΠ.

Αρθρογραφώ σε διάφορα διαδικτυακά περιοδικά Ψυχικής Υγείας (E-psychologyHealthierworldDromostherapeia κ.ά.)

Παράλληλα, παραμένω ένας από τους βασικούς συνεργάτες του ΨΥΚΑΠ, συμβάλλοντας ενεργά στις δραστηριότητες του κέντρου. Ενδιαφέροντα

Συντονίστρια και ενεργό μέλος θιάσου θεάτρου Playback. Ταξίδια και επαφή με τους πολιτισμούς του κόσμου και γνωριμία με ανθρώπους από άλλες κουλτούρες. Επαφή με τη φύση-διαλογισμός και πολεμικές τέχνες.
Μήνυμα Ψυχοθεραπείας 

Η ψυχοθεραπεία είναι η φροντίδα του ψυχικού μας κόσμου, που, αν και αόρατος, ορίζει την πραγματικότητά μας μέσα από τις συμπεριφορές, τα συναισθήματα, τις επιλογές που κάνουμε στη ζωή μας. 

Η συσχέτιση και η επαφή με το «ποιος είμαι»- η κατανόηση του εαυτού, μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τους φόβους, τις δυσκολίες και τις σωματοποιημένες αρρώστιες μας. Μας βοηθά να εγκαταλείψουμε παλιά δυσλειτουργικά μοτίβα συμπεριφοράς και να επιλέξουμε νέους, λειτουργικότερους τρόπους ανταπόκρισής μας στη ζωή. 

Φροντίζοντας την ψυχική υγεία και τον εσωτερικό μας κόσμο, βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής μας και κατευθυνόμαστε με δημιουργικότητα προς τους στόχους μας!

Για μένα η ψυχοθεραπεία και ειδικά το Ψυχόδραμα, είναι πλέον ένας τρόπος ζωής, ένας σύμμαχος στη ζωή μου ώστε να φεύγω από συμπεριφορές φόβου και κλεισίματος στον εαυτό και να κατευθύνομαι στη ζωτική, χαρούμενη, περιπετειώδη και ουσιαστική ζωή. Μαζί και συν-δημιουργώντας με τους άλλους!