Ψυχόδραμα Εργαστήρι στα Χανιά, 4-5 Νοεμβρίου 2023


Εργαστήρι Ψυχοδράματος


Δουλεύοντας στην ομάδα για την προσωπική ανάπτυξη!


Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Χανιά, Κρήτη, Πολυχώρος Ραδάμανθυς


Ένα βιωματικό εργαστήρι που θα μας

δώσει την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή

με τον εαυτό μας και τους άλλους, να εκφραστούμε, να αναπτύξουμε τις ικανότητές μας,

να μοιραστούμε στην ομάδα!





Πληροφορίες


Ημερομηνία :Σάββατο 4 & Κυριακή 5, Νοεμβρίου 2023, 10.30-17.30

Χώρος-Οργανωτής: Πολυχώρος Ραδάμανθυς, Γεωργίου Ξέπαπα 7, Χανιά, Κρήτη

Ενημέρωση-εγγραφές:6983 091 058 και radamanthys.polyhoros@gmail.com, Χρήστος Τσαντής


Συντονίστρια: Δανάη Χορομίδου, ψυχολόγος-ψυχοδραματίστρια, επόπτρια & εκπαιδεύτρια ψυχοδράματος

Συν-συντονίστρια: Ευτυχία Χαρτοπούλου, ψυχοδραματίστρια, εκπαιδευτικός

Επικοινωνία με τη Δανάη Χορομίδου στα εξής τηλέφωνα: 2155 159120, 6943293408


Πληροφορίες για το ψυχόδραμα: http://www.psixokinisi.gr


Απευθύνεται

Σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν την ψυχοδραματική μέθοδο δουλεύοντας για την προσωπική ανάπτυξη στο πλαίσιο της ομάδας


Περιεχόμενο εργαστηρίου

Θα δουλέψουμε στα θέματα που φέρνει η ομάδα όπως αναδύονται στο “εδώ και τώρα” της συνάντησης, μέσα από την αλληλεπίδραση των μελών της ομάδας και θα έχουμε την ευκαιρία να εκφραστούμε, να συνδεθούμε και να αναπτύξουμε τον αυθορμητισμό και τη δημιουργικότητά μας σε σχέση με αυτά.


Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου εφαρμόζονται οι ψυχοδραματικές τεχνικές (σωσία, καθρέφτης, αντιστροφή ρόλου, μονόλογος, εκπαίδευση σε ρόλο (role playing), συγκεκριμενοποίηση κ.α.) και η κοινωνιομετρία.


Η δουλειά μας πραγματοποιείται σε ασφαλές πλαίσιο και προωθείται κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης, με σεβασμό στο ρυθμό και το βίωμα του κάθε συμμετέχοντα.


Προϋπόθεσεις συμμετοχής

--μία ατομική διαδικτυακή συνάντηση με τη συντονίστρια σε έγκαιρο χρόνο πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του εργαστηρίου, που θα οριστεί κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη συντονίστρια

--συμμετοχές: έως 14 άτομα



Λίγα λόγια για το Ψυχόδραμα: ψυχή εν δράσει!


Στο ψυχόδραμα μπορεί κανείς να γνωρίσει και να αναπτύξει τον εαυτό του μέσω της βιωματικής διαδικασίας και της συνολικής έκφρασης σε σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό, πνευματικό επίπεδο.


Μας βοηθά να εξερευνήσουμε, να ανακαλύψουμε και να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο που λειτουργούμε στην καθημερινή μας ζωή και το πώς σχετιζόμαστε με τους άλλους.


Διευρύνονται οι δυνάμεις και δυνατότητές μας και αναπτύσσουμε μια θετική- συνεργατική επαφή με τον εαυτό μας.


Λίγα λόγια για τη συντονίστρια


Η Δανάη Χορομίδου γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε.


Είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ψυχοδραματίστρια και Εκπαιδεύτρια Ψυχοδράματος.


Εμπλέκεται ενεργά με το ψυχόδραμα από το 2003, το οποίο εξασκεί τα τελευταία χρόνια κυρίως στον ιδιωτικό επαγγελματικό της χώρο, την Ψυχοκίνηση, Κέντρο Ψυχοδράματος και Προσωπικής Ανάπτυξης, με έδρα την Αγ.Παρασκευή Αθηνών, συντονίζοντας ομάδες ψυχοδράματος, βιωματικά εργαστήρια, ατομικές συνεδρίες και ομάδες εκπαίδευσης ψυχοδράματος σε συνεργασία με το Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ).


Στη μέχρι τώρα πορεία της στο χώρο της ψυχοθεραπείας έχει συνεργαστεί με διάφορους χώρους και οργανισμούς εφαρμόζοντας τη μέθοδο του ψυχοδράματος (όπως ΜΚΟ Μείνε Δυνατός για άτομα που εμπλέκονται με καρκίνο, Κέντρα Ημέρας ατόμων με ψυχωσικές διαταραχές ΜΚΟ΄Ιασις, ΜΚΟ ΕΔΡΑ, συνεργάτης του κέντρου ημέρας διαταραχών διατροφής Ανάσας κα.), ενώ συνεχίζει να αναπτύσσεται ως άτομο και ως ψυχοθεραπεύτρια με προσωπική δουλειά και επαγγελματική επιμόρφωση ακόμα και σήμερα.


Είναι συγγραφέας του βιβλίου Ψυχόδραμα, γίνομαι ο πλοηγός της ζωής μου” , που εκδόθηκε το 2021 από τις εκδόσεις Ραδάμανθυς.